5 věcí z kuchyně, které můžete hned vyhodit
1) Cukříky, mandličky, mlíčka, kečupy, soli a další dochucovadla, které jste si přinesli z restaurace, protože vám bylo líto je tam nechat, ale doma je nikdy nepoužijete. Cukr a sůl můžete třeba sesypat do cukřenky a solničky. Ostatní věci budou pravděpodobně prošlé.
2) Prošlé bude taky jistě koření, které jste třeba dva roky nepoužili a nemá cenu čekat, že by se něco změnilo a najednou jste ho začali spotřebovávat. Klidně ho vyhoďte. Stejně jako jiné prošlé věci, které si říkáte, že jistě někdy použijete, ale to někdy už několik posledních let nenastalo.

3) Krabičky bez víček a víčka bez krabičky. Kde se pořád berou? Asi jsou jejich protějšky na párty s lichými ponožkami, těžko říct. Každopádně vždycky zabírají zbytečně místo a čas, když hledáte nějakou použitelnou krabičku. Krabičky bez víček jsem třeba použila jako organizér do lednice. Samotná víčka vyhazuji do plastu, když se k nim nikdo z rodiny nehlásí.
4) Když si objednáte jídlo domů, obvykle něco zbyde. Jednorázové příbory, hůlky, krabičky od donášky, meníčka nebo ubrousky, které si někam schováte. Ubrousky si dejte někam, kde se spotřebují, meníčko třeba vyfoťte, krabičky a příbory se někdy dají darovat organizacím, které rozdávají jídlo. Uskladněné doma vám ale k ničemu nebudou. Zbavte se jich.
5) Mít nějakou tašku na nákupy a pár pytlíků se vždycky hodí. Většina z nás si je ale do obchodu zapomene vzít, přinese další a tím vzniká zásoba, kterou za jeden život prostě nestihnete spotřebovat. Nechte si jich pár a zbytek použijte třeba místo sáčku do koše nebo je darujte někomu, kdo má velkou spotřebu. Sáčky ocení třeba pejskaři.
